dilluns, 21 d’abril del 2014

UNA BEGUDA MOLT PREUADA

Catalunya després de l’any 1714 es va poder aixecar ràpidament, sobretot gràcies a l’agricultura catalana. Catalunya sempre havia sigut un país amb vinyes, i això va permetre la creació del vi, que també va ajudar a aixecar Catalunya.
Aquesta beguda es va estendre
Bodega on s'emmegatzema el vi i l'aiguardent

molt en zones com les de Tarragona o les del Priorat, mentre que a Reus s'exportaven cereals de avellana. Reus però, tenia també algunes destil•laries que van portar a Catalunya una beguda molt preuada, l’aiguardent. Aquesta beguda en aquell moment era un producte de grans sortides internacionals. L’aiguardent de Reus, va tenir molt èxit en el mercat anglès, francès i l’americà. Tota la exportació de l’aiguardent, va aportar molts beneficis a Catalunya, que ràpidament després de la guerra es va poder aixecar i construir per exemple una via de tren que unia Sort i Reus.

A Barcelona la casa més important que produïa aquest producte, va ser la casa dels boixaders, on s’hi van instal•lar, els cònsol d’Holanda. Aquests a la planta de baix, disposaven d’un alambí per produir aiguardent. Els cònsols, tenien un gran tracte comercial, ja que embarcacions angleses, franceses i holandeses venien a la ciutat carregades de menja, a canvi de ampolles d’aiguardent. Tota aquesta exportació per Europa va permetre als cònsols d’Holanda, poder construir noves fàbriques a la zona tarragonina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada